Welcome to the Paradise Anti. 

Igen tudom, eléggé el vagyok maradva a blogolással. Ennek okai leginkább Zsani(volt) és Anti. Nincsenek már magányos estéim, amiket a gép előtt töltök. Zsanim velem lakott 3 hétig és igen jó vendégnek bizonyult, jöhetsz máskor is 😝 Antim pedig 3 hete érkezett. Az első két hetünk együtt laza volt, leginkább a ház körüli munkákkal telt. Ebbe az esőzések is belesegítettek. Ki is borult Anti a második hét végén, hogy ez itt milyen rossz és megeszi az unalom, hiányzik neki a fizikai munka és az európai élet tempója. Nincs ugye kézzel fogható munkája/munkahelye, amivel eltölthet napi 10 órát, nincsenek még itt barátai. Hát igen, egy majdnem kész háztartás fogadta és az üzlet is folydolgált szépen a maga  medrében. Nem találta a helyét és a kihívást az első időkben. Teljesen érthető ez a reakció, ledobja az ember agya az ékszíjat, hiszen hosszú évtizedek óta arra van berendezkedve, hogy menjen, küzdjön, verejtékes munkával teremtsen minden napi biztonságot magának és a családjának.   

  Aztán 2 hét után eljött a mélypont, kiborult a bili és az indulatok. Hálisten ez pipa már, Anti aludt rá egyet mielőtt vette volna a repjegyét másnapra vissza Svájcba😃 és azóta kicserélték az emberem. Felkel, zöldturmixot reggelizik, tovább fejleszti a háztartást, ötletel a munkával kapcsolatban, kreatívkodik az interneten, tunningolja a mociját, angolul tanul Krabi tartományról és beleásta magát a digitális fotózás műhelytitkaiba is valamint egy kis mellékes munkát is szerzett magának az irodán kívül. Hátradőlt, felvette a thai életritmust és a thai becenevét (Gin-Tony), köszöni szépen, azóta remekül van.  

  

  

  

  

  

  

 Jó, ehhez az is hozzájárult, hogy igencsak felpörögtek az események az elmúlt egy hétben: sorra jártuk a túrahelyszíneket, érkeznek az emailek és a turistáink is, szervezünk egy esküvőt, beiratkoztunk thai nyelvtanárhoz és az irodával is egyre több a papírmunka. És ez most így lesz hosszú hónapokig, kiborulásra nincs már idő😃 de most már nincs is rá ok….hacsaknem a kiskutyánk, Bilbó kirohanásai, a házból és a látótávolságunkból. Svájcban is megszökött már kétszer és ezt a mennyiséget már itt is sikerült kiviteleznie 3 hét alatt. Egy pillanatra fordítjuk el a fejünket és ő már az utca végén lévő háznál kergeti a csirkéket, őt pedig egy kendős muszlim öregasszony kezében egy kaszával. Ekkor Anti mentette meg a seggét, másodszor pedig Zsani, aki pont akkor sétált haza a közeli főúton (ahol már nagy a kocsiforgalom) és látván a kutyát egyből ölbevette. Bilbó (is) imád itt élni, fürdik a tengerben és élvezi a napsütést, de most egy ideig szobafogságra lesz ítélve, amit ő rendszeresen ágyban henyéléssel tölt. Hatalmas büntetés. 😃Megszabadítjuk őt az utálatos fagyoskodástól, erre ő meg szökdös el tőlünk. Persze, mert eddig Svájcban minden olyan biztonságos volt neki, na de itt a túlélési esélye az utcán egyenesen arányos a szőrszálai számával. 😁 Érik a kerítés építés is hamarosan, de várunk még egy kicsit, hátha ezt a kívánságunkat is teljesíti Jézuska. 

  

  

  

2 thoughts on “Welcome to the Paradise Anti. 

  1. Drága Dorina és Anti!
    Már épp ideje volt a blogírásnak, mert nem tudtunk semmit a kinti hétköznapokról, de most már nyugodt a lelkem, mert úgy látom, hogy jó irányba mennek a dolgaitok!
    Csak így tovább és minden szépen sikerülni fog!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s