Majd még…

Tudjátok hogy köszön el a szemész?

– Viszontlátásra.

És hogy köszön el a fül orr gégész?

– Viszonthallásra.

És a nőgyógyász?

– Majd még benézek! 😂😂😂

Ezt a viccet egy kedves vendégünktől hallottuk és kb ez az egyetlen vicc, amit meg is jegyeztem….

Na pont így voltam én is a bloggal egy évvel ezelőtt, miután az utólsó bejegyzést írtam a bangkoki reptéren ülve és búcsúztam az első szezonunktól és szeretett szabad földemtől. Szerettem a blogot és szerettem nektek írni, míg odakint voltam Thaiföldön. És biztos voltam benne, hogy nem majd, hanem már napok múlva születik is a következő elmesélés a hazautazásomról. 

Aztán valahogy megcsúsztak a dolgok és a blog homályba merült és kerek egy éve nem írtam semmit. Pedig sokatoktól kaptam pozitív visszajelzést és sokatok tette fel nekem a kérdést az elmúlt egy évben: mikor fogok már újra írni?                                                                       – Majd még fogok! 

És a majd most jött el. Jóesetben a nőgyógyász is csak évente egyszer néz be😂

Na kezdjük egy kis nagyvonalú összegzéssel és visszatekintéssel. Itt zárójelben megjegyzem visszatekinteni én is csak azért tudok, mert ilyen hosszú idő után most mielőtt belefogtam újra az írásba szükségesnek éreztem elolvasni az eddig írottakat. Kaptam dícséretet az írásaimért anno, amit köszönök alásan. És valóban jobban írok, mint számolok!😉 De azért van bőven hova fejlődni. Tartsatok velem a fejlődés útján és legyetek továbbra is őszinte kritikusaim!

Szóval kerek egy évvel ezelőtt 2016 áprilisában ott ültem a világ számomra legcsodálatosabb repterén kettesben a kiskutyámmal és vártam az indulást vissza Toblerone-földjére. Toblerone-földről azt kell tudni, hogy hízlal, megbetegít és lelki nyomorba dönt, mégis eközben visszaránt a biztonságos és számodra ismert világba, amiben felnőttél. Toblerone-földnek 2 fontos értéke van az én szememben:                     – a pénz, amiért idejöttünk                                      – a család, a barátok és az itt megismert értékes és szeretett emberek.                           Nagyhirtelen visszacsöppentünk a rideg-hideg svájci valóságba fél év nyaralás után. Anti landolásunk után 2 nappal már kezdett is régi munkahelyén én pedig indultam egy állásinterjúra az ismeretlen messziségbe. Megnyertem a dolgozás jogát és pár nap múlva már ismét nagyerőkkel reszeltem a műkörmöket. A munkám mindennapi volt és semmi extra, mert még mindig úgy gondolom, mit adhat egy műkörmös a világnak? (Gondolj bele ebbe a mondatba) Ugye???😂😂 na mindegy, ha ehhez értek, akkor ezt csinálom és kész. És én csináltam is 2016 nyarán 6 hónapig. Ami viszont nem mindennapi, hogy tudom persze sokan mások is sokat utaznak-ingáznak a munkahelyük és a lakásuk között, de azt hiszem én ebben viszem a prímet. Napi 8,5 órát dolgoztam és napi 5 órát vonatoztam érte. A munkahelyem 160 kilóméterre van a lakásomtól. Reggel 2,5 óra oda és este 8 után még 2,5 hazáig heti 5 napon. De esküszöm megérte!!!! A sors a tenyerén hordoz, amióta a fejembe vettem, hogy megvalósítom az álmomat és igen ezzel a munkával is azt tette. Enyém a világ legjobb főnöke és a világ legmodernebb szalonjában dolgozhatok kifogástalan körülmények között és a kollegáimmal is nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Egy ilyen helyre öröm bejárni minden nap, még ha hosszú is az út odáig. Főleg úgy, hogy ezeken felül még azt is elfogadták, mind a vendégeim, mind pedig a főnököm, hogy Dorina bizony csak a nyarakat fogja ott tölteni velük. Mindenki ismeri a törtenetem és mindenki elfogadta, hogy jól van ez így. Nem kell minden évben majd új munkát keresnem, ugyanúgy, ahogy Antinak sem. Minket már mindig várnak vissza és ez nagyon jó érzés! Mivel már semmink nincs itt Svájcban, így amikor itt vagyunk anyámékkal lakunk. 3 szoba, 4 ember, 2 kutya és egy macska az alapfelállás. Aztán van, hogy olykor bővül a csapat egy-egy plussz vendégmunkással a raklapkanapén. Az elején nem volt zökkenőmentes a szimbiózis, de ezt én csak hallomásból tudtam, hisz én csak szó szerint egy 7 órás alvásra voltam csak megtalálható otthon. 
Folytatás következik alvás után……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s